Rakentaminen

MATOlog Home -anturi seuraa rakenteiden ja rakentamisen ja rakennuksen lämpötilaa ja kosteutta sekä ennustaa tilan jäätymis- ja homehtumisolosuhteiden otollisuutta oli kyseessä sitten omakotitalo tai kerrostalo. 

MATOlog Home soveltuu myös rakentamisen aikaiseen, remontti- tai uudiskohteen rakenteiden kuten ala- ja yläpohjan, seinän, vintin, kellarin, jne. pitkäaikaisen kosteusteknisen toimivuuden seurantaan sekä valvomaan tilan/rakenteen lämpötiloja.

Kodin rakentaminen mutta myös huoltaminen ja kunnossapito vievät paljon aikaa, rahaa ja vaivaa. Hyvin rakennettu ja ylläpidetty kiinteistö säilyttää arvonsa. Riittävällä huolellisuudella, mutta myös ennakoinnilla voi välttää ongelmia.

Jotkut ongelmat ovat näkyviä ja ne voidaan hoitaa korjaamalla tai vaihtamalla ongelman aiheuttaja ilman, että mitään mittalaitetta tarvitsee edes käyttää.

Ongelmallisemmaksi tilanne muodostuu, jos ongelma on ns. piilevä. Väärin toteutetut rakenneratkaisut, korjaukset, remontit tai rakennuksen ympäristön muuttuminen voivat muuttaa kotisi kosteuskäyttäytymistä merkittävästi ja pilata rakenteet ja sen myötä myös sisäilman laadun.

MATOlogin avulla seuraat vaivattomasti omakotitalosi rakenteita niin rakentamisen aikana kuin myöhemminkin. MATOlog ilmoittaa sinulle, jos kotisi sisätilan kosteus- ja lämpötilaolosuhde lähestyy homekasvustolle otollisia olosuhteita. Datan analysointi perustuu VTT:n tutkimukseen homeen todennäköisestä muodostumisesta.

MATOlog auttaa sinua mökkisi, vapaa-ajanasuntosi tai vaikka piharakennuksesi kunnossapidossa raportoimalla jo, kun riski homekasvuston muodostumiselle kasvaa, siis ennen kuin ongelmia ehtii edes muodostua.

MATOlog myös raportoi sinulle, kun omakotitalon alapohjassa tai rakentamisen aikana sisälämpötila lähestyy pakkasrajaa ja on aika lisätä lämpöjä jäätymisen estämiseksi. MATOlogin avulla vältät vanhoissa taloissa myös jäätymisestä aiheutuvat putkirikot ja laiteviat.  

Matolog-anturi soveltuvat erinomaisesti juuri uudisrakennus- ja remontointikohteisiin, koska se toimii ilman sähköä, internettiä tai mitään muita välityslaiteitta. MATOlog käyttää Digitan valtakunnallista IoT-tietoverkkoa tiedonsiirtoon ja on siten riippumaton matkapuhelinverkoista. Anturit toimivat vähintään 5 vuotta ilman lataamista tai pariston vaihtoa.

Rakennus- tai remonttihankkeen venyminen ei kasvata olosuhdeseurannan kustannuksia, koska MATOlog-ratkaisu on kertamaksullinen ja kuukausimaksuton palvelu. Laitteen myyntihintaan sisältyy elinikäinen tiedonsiirto ja pilvipalvelu. Samaa anturia voidaan myös uudelleenkäyttää seuraavassa kohteessa ilman lisäkustannuksia.

LINKIT
YHTEYSTIEDOT
SOME
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

info@matoengineering.com

myynti: 0400 805 702

© 2017 by MATO Engineering Oy.