Olympiastadionin perusparannuksen ja uudistuksen olosuhteiden valvontaa IoT-ratkaisulla

MATOlog-pilvipalvelu tallentaa anturien välittämän datan koko anturin elinkaaren ajalta ja seurantaa voidaan tehdä jatkuvasti MATOlog-verkkopalvelusta. Ratkaisu mahdollistaa monipuoliset raportointi- ja analyytiikkatoiminnot sekä olosuhteiden auditoinnin jälkikäteen. Järjestelmä lisäksi hälyttää asetettujen raja-arvojen ylittymisestä, jolloin talvisin Olympiastadionin työmaalla voidaan tarvittaessa tehdä toimenpiteet mm. jäätymisen estämiseksi.

Nykyään edellytetään niin lainsäädännössä kuin kaupungin rakennustapaohjeissa rakennushankkeen kosteudenhallinnan suunnittelua ja valvontaa. Aukottomalla automaattisella lämpötilan ja kosteuden valvonnalla varmistataan rakennushankkeen laatu, osana vastuullista ja asiantuntevaa rakennuttamista. Reaaliaikainen ja automaattinen raportointi parantaa Olympiastadionin mittavassa perusparannuksessa ja uudistuksessa läpinäkyvyyttä ja luottamusta hankkeen eri osapuolten välillä helpottaen kosteudenhallintavastaavan työtä sekä eliminoi virheiden mahdollisuutta.

Riippumaton

MATOlog-ratkaisu soveltuu erityisen hyvin juuri uudisrakennus- ja remontointikohteisiin, koska ratkaisu toimii ilman minkäänlaista ulkopuolista infrastruktuuria: ilman sähköä, internettiä tai muita ylimääräisiä välityslaitetta. MATOlog käyttää Digitan valtakunnallista IoT-tietoverkkoa tiedonsiirtoon ja on siten riippumaton matkapuhelinverkoista. Anturit toimivat jopa 10 vuotta ilman lataamista tai pariston vaihtoa.

 

Kustannustehokas

Laitteen myyntihintaan sisältyy elinikäinen tiedonsiirto ja pilvipalvel ja samaa anturia voidaan myös uudelleenkäyttää seuraavassa kohteessa ilman lisäkustannuksia. Rakennus- tai remonttihankkeen venyminen ei myöskään kasvata olosuhdeseurannan kustannuksia, koska MATOlog-ratkaisu on kertamaksullinen ja kuukausimaksuton palvelu.

 

Mato Engineering Oy on suomalainen yritys joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi MATOlog-tuotemerkillä ratkaisuja omaisuuden ja olosuhteiden valvontaan. MATOlog-ratkaisut muodostuvat anturista, tiedonsiirrosta, pilvipalvelusta sekä web-pohjaisesta valvonta- ja raportointikäyttöliittymästä.

Helsingin Olympiastadionin perusparannus ja laajennus toteutetaan vuosien 2016–2019 aikana. Hankkeen pääurakoitsija Skanska on yhdessä kohdetta hallinnoivan Stadionsäätiön kanssa valinnut MATOlog-ratkaisun perusparannuksen aikaisten olosuhteiden valvontaan. Lähes sata MATOlog Home -anturia ovat varmistamassa, että rakennuksen lämpötila ja ilmankosteus pysyvät sallituissa rajoissa rakentamisen ajan.

MATOlog Olympiastadionilla valvomassa rakentamisen olosuhteita.

6.9.2017

LINKIT
YHTEYSTIEDOT
SOME
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

info@matoengineering.com

myynti: 0400 805 702

© 2017 by MATO Engineering Oy.